Prinsip kerja layar sentuh kapasitif

The working principle of capacitive touch screen

Ringkesan asas

Layar kapasitif kudu nyadari multi-tutul kanthi nambah elektroda kapasitansi bebarengan. Cukup, layar dipérang dadi blok, lan sakumpulan modul kapasitansi bebarengan ing saben wilayah bisa digunakake kanthi mandhiri, saéngga layar kapasitif bisa independen Kahanan tutul saben wilayah dideteksi, lan sawise diproses, multi-tutul mung diwujudake.

Panel sentuh teknologi Kapasitif CTP (Capacity Touch Panel) nggunakake induksi awak manungsa saiki supaya bisa digunakake. Layar kapasitif yaiku layar kaca komposit papat lapis. Lumahing njero lan interlayer layar kaca saben dilapisi lapisan ITO (Nano Indium Tin Metal Oksida). Lapisan paling njaba yaiku lapisan pelindung kaca silika kanthi ketebalan mung 0,0015mm, lan lapisan ITO interlayer. Minangka permukaan sing digunakake, papat elektroda ditarik saka papat sudhut, lan ITO ing njero yaiku lapisan layar kanggo njamin lingkungan kerja.

Nalika pangguna nutul layar kapasitif, amarga medan listrik awak manungsa, driji pangguna lan permukaan sing digunakake dadi kapasitor kopling. Amarga permukaan sing digunakake disambungake menyang sinyal frekuensi dhuwur, driji nyerep arus cilik, sing mili saka papat sudhut layar. Arus sing mili liwat papat elektroda kanthi teoritis proporsional karo jarak saka pucuk driji menyang papat sudhut. Controller ngitung posisi patang rasio saiki kanthi akurat. Bisa nganti akurasi 99% lan duwe kacepetan nanggepi kurang saka 3ms.

Panel Kapasitif sing Diproyeksikan

Teknologi tutul panel kapasitif sing diproyeksikan Layar sentuh kapasitif sing diproyeksikan kanggo nggawe modul sirkuit konduktif ITO sing beda ing rong lapisan lapisan kaca konduktif ITO. Pola sing terukir ing loro modul kasebut saling jejeg, lan bisa uga dianggep minangka slider sing terus-terusan ganti arah X lan Y. Amarga struktur X lan Y ana ing permukaan sing beda-beda, simpul kapasitor dibentuk ing prapatan. Siji geser bisa digunakake minangka garis drive, lan geser liyane bisa digunakake minangka garis deteksi. Nalika arus mili liwat siji kabel ing garis drive, yen ana sinyal pangowahan kapasitansi saka njaba, bakal nyebabake ganti simpul kapasitansi ing lapisan kabel liyane. Pangowahan nilai kapasitansi sing dideteksi bisa diukur nganggo sirkuit elektronik sing nyambung, banjur diowahi dadi sinyal digital dening kontroler A / D supaya komputer nindakake proses aritmatika kanggo entuk posisi poros (X, Y), lan banjur entuk tujuan jabatan.

Sajrone operasi, pengontrol runtut nyedhiyakake arus menyang garis drive, saéngga medan listrik tartamtu dibentuk ing antarane saben simpul lan kabel. Banjur pindai kolom garis penginderaan kanthi kolom kanggo ngukur pangowahan kapasitansi ing antarane elektroda, supaya bisa entuk posisi multi-titik. Nalika driji utawa medium tutul wis nyedhak, kontroler kanthi cepet ndeteksi pangowahan ing antarane simpul tutul lan kabel, banjur negesake posisi tutul. Sumbu semacam iki didhukung dening sekumpulan sinyal AC, lan respon ing layar tutul dirasakake elektroda ing sumbu liyane. Pangguna nelpon ikinyabrangprabawa, utawa prabawa prabawa. Sensor dilapisi nganggo pola ITO sumbu X lan Y. Nalika driji nutul ing sisih ndhuwur layar tutul, angka kapasitansi ing sangisore titik tutul bakal mundhak miturut jarak titik tutul. Pemindaian terus-terusan ing sensor ndeteksi pangowahan ing Nilai kapasitansi. Chip kontrol ngitung titik tutul lan nglaporake menyang prosesor.


Wektu kiriman: Mei-17-2021