Struktur layar tutul kapasitif

struktur dhasar

Struktur dhasar layar tutul kapasitif yaiku: substrat minangka plexiglass lapisan siji, lapisan film konduktif transparan kanthi seragam digawe ing permukaan njero lan njaba plexiglass, lan kerucut sempit lan dawa dipasang ing papat sudhut film konduktif transparan ing permukaan njaba. elektroda Prinsip sing digunakake yaiku: nalika driji nutul layar tutul kapasitif, sinyal frekuensi dhuwur disambungake menyang permukaan sing digunakake. Ing wektu iki, driji lan permukaan kerja ing layar tutul nggawe kapasitor kopling, sing padha karo konduktor, amarga ana sinyal frekuensi dhuwur ing permukaan sing digunakake. Arus cilik ditarik ing titik tutul. Arus cilik iki mili saka elektroda ing papat sudhut layar tutul. Arus sing mili liwat papat elektroda sebanding karo jarak lurus saka driji menyang papat sudhut. Kanthi petungan, nilai koordinat titik kontak bisa dipikolehi.

The structure of the capacitive touch screen

Layar sentuh kapasitif bisa dideleng minangka layar sing kasusun saka papat lapisan layar komposit: lapisan paling njaba yaiku lapisan kaca protèktif, diikuti lapisan konduktif, lapisan katelu yaiku layar kaca sing ora konduktif, lan lapisan paling jero nomer papat Iki uga lapisan konduktif. Lapisan konduktif paling njero yaiku lapisan tameng, sing berperan nglindhungi sinyal listrik internal. Lapisan konduktif tengah minangka bagean utama ing kabeh layar tutul. Ana petunjuk langsung ing papat sudhut utawa sisih kanggo ndeteksi posisi titik tutul.

Struktur layar tutul kapasitif utamane kanggo piring lapisan awak film transparan ing layar kaca, lan banjur nambahake kaca protèktif ing njaba lapisan konduktor. Desain kaca ganda bisa nglindhungi lapisan konduktor lan sensor kanthi lengkap, lan ing wektu sing padha, transmisi cahya luwih dhuwur. Bisa luwih ndhukung multi-tutul.

Layar sentuh kapasitif dilapisi elektroda dawa lan sempit ing kabeh papat sisih layar tutul kanggo nggawe medan listrik AC kanthi voltase kurang ing awak konduktif. Nalika nutul layar, amarga medan listrik awak manungsa, driji lan lapisan konduktor bakal cacat.

Layar tutul kapasitif

Minangka kapasitor kopling, arus sing dipancarake elektroda sisih papat bakal mili menyang kontak, lan kekuwatan saiki sebanding karo jarak antarane driji lan elektroda. Kontroler sing ana sawise layar tutul bakal ngitung rasio lan kekuwatan saiki kanggo ngetung kanthi akurat lokasi titik tutul. Gelas dobel layar tutul kapasitif ora mung nglindhungi konduktor lan sensor, nanging uga ngalangi faktor lingkungan njaba supaya ora kena ing layar tutul. Sanajan layar reget, bledug utawa minyak, layar sentuh kapasitif isih bisa ngetung kanthi bener babagan posisi tutul.


Wektu kiriman: Mei-24-2021