Produsen panel Tionghoa kalebu telung pemasok panel TV paling dhuwur, sing nyakup luwih saka 50% pangsa pasar

Kena pengaruh jadwal produksi sing dawa ing pabrik LCD Samsung 8,5 generasi ing Korea Selatan lan langkah alon saka produsen panel nomer loro kanggo mindhah TV menyang produk IT, diprakirake pengiriman panel TV ing taun 2021 bakal bali menyang level sing padha kaya ing 2020., Tekan 269 yuta potongan. Produsen panel China kalebu telung peringkat paling dhuwur ing rangking, kanthi total luwih saka 50% pasar.

Kanthi konsolidasi produsen panel, konvergensi kapasitas produksi, perbaikan teknologi, lan permintaan sing saya gedhe, ing taun 2021, saliyane ngetrapake strategi produksi pangembangan ukuran gedhe, produsen merek bakal terus ningkatake rega panel lan nyuda untung. Ing tekanan, uga wiwit aktif ngatur konfigurasi ukuran produk. Mula, samesthine ukuran panel TV rata-rata taun iki bisa nambah 1,6 inci, nganti 50 inci.

Analis TrendForce, Chen Qiaohui, ujar manawa ukuran gedhe sejatine bisa mbantu nyerna kapasitas produksi. Kapasitas produksi winates ing paruh pertama taun 2021 ora mung bakal kekurangan pasokan, nanging uga ndhukung tren munggah terus rega panel TV; lan TV ing paruh kapindho taun iki. Apa panjaluk panel tetep padha, kita kudu mriksa sawetara poin utama: Kaping pisanan, apa kenaikan rega pasar terminal bakal mengaruhi tuku; kapindho, apa kahanan epidemi wis dikontrol kanthi efektif sawise vaksin ditindakake ing macem-macem negara; katelu, apa pemulihan ekonomi global wis jelas, lsp; Pitakon pungkasan yaiku apa panjaluk pelanggan kanggo pesanan sing gedhe banget amarga rega rega bahan baku hulu, kacilakan industri kayata kebakaran lan kacilakan industri liyane, kekurangan gelas, pasokan IC sing ketat, lan wektu transportasi sing suwe .

Kaloro raksasa produsen panel Tiongkok, BOE lan China Star Optoelektronik, terus nambah kapasitas produksi lan penggabungan lan akuisisi wis rampung. Bareng, kalorone bakal entuk 40% saka pangiriman panel TV sakabèhé. Sanalika, Optoelektronik BOE lan Huaxing aktif ningkatake kapabilitas teknis dhewe lan ningkatake transfer produk mewah, kayata 8K, ZBD, AM MiniLED, lsp. Ing tembe ngarep-arep bisa terus nambah perusahaan wilayah kanggo wilayah sing luwih hulu lan entuk integrasi vertikal sing luwih sistematis kanthi kemajuan teknologi lan dana sing akeh.

Kajaba iku, Huike, sing kapasitas produksi terus mundhak, kanthi alami dadi fokus pasar nalika pasokan ngluwihi permintaan. Bareng karo pabrik Changsha H5 sing arep mlebu produksi massal, Huike duwe patang lini produksi generasi 8,6. Taun iki, kanthi paningkatan kapasitas produksi, dadi fokus merek merek pertama. Kanthi strategi kerjasama luwih lanjut, diajab manawa Huike bakal mlebu telu ing dhaptar pangiriman panel TV kaping pisanan, kanthi pangiriman udakara 41,91 yuta potongan, kanthi taunan 33,7%.

Pangiriman AUO Taiwan lan Innolux Taiwan wis direvisi sithik amarga kapasitas produksi winates, nanging kalorone komitmen kanggo optimalisasi produk lan strategi kerja sama lintas lapangan, sing menehi luwih akeh kaluwihan. Antarane, AUO ora mung mandhegake industri ing pangembangan produk ultra-mewah 8K + ZBD, nanging uga ndadékaké pabrikan panel liya ing pangembangan Micro LED. Saliyane macem-macem produk, Innolux duwe ODM dhewe minangka salah sawijining kaluwihan. Perlu dielingake manawa rong produsen panel Taiwanese gumantung karo kaluwihan klompok kasebut lan hubungan kerja sama jangka panjang karo pabrikan desain IC. Ing kahanan pasokan IC saiki, luwih nguntungake tinimbang pabrikan panel liyane.

Sanajan LGD lan Samsung Display Korea Selatan wis ngluwihi jadwal produksi lini produksi LCD Korea kanggo memenuhi permintaan pasar sing kuat, nanging isih aktif ngalih menyang produk anyar. Antarane, LG Display bakal nggedhekake kapasitas produksi pabrik OLED Guangzhou ing kuartal kaping loro taun iki kanggo ngembangake pasar OLED. Sanajan Samsung Display bakal ucul saka rangking amarga nyuda kapasitas produksi ing taun 2021, produk QD-OLED anyar diarep-arep mlebu pasar ing kuartal kaping papat taun iki, kanthi pangiriman 2 yuta unit diarepake ing taun 2022.


Wektu kiriman: Apr-13-2021